Tehnici de pescuit

Pescuitul somonului in tarile scandinave este o afacere de mare succes. Datorita numarului mare de amatori, tari ca Norvegia si Suedia au ajuns la concesionarea raurilor populate cu somon facand pescuitul aproape inaccesibil pescarilor care nu au avut aceasta experienta, datorita taxelor foarte mari putand ajunge pana la 100-150 euro pe zi, impunand reguli foarte stricte cu privire la tehnicile de pescuit si tot odata populand râurile cu somoni de crescatorie si hibrizi de somon si pastrav. In unele cazuri, datorita numarului mare de pescari, este posibil ca sa nu se poata achizitiona licenta de pescuit pe ziua respectiva, administratorii recurgand la o tragere la sorti.

 

Finlanda este starbatuta de trei mari rauri pe care migreaza, pentru reproductie, Somonul de Atlantic : Râul Teno cu somon provenit din Marea Barentz, Tornio si Simojoki ambele cu somon provenit din Marea Baltica.
Datorita caracterului foarte puternic al finlandezilor, concesionarea acestor rauri nu a fost posibila, considerandu-le un bun national si construind pe malurile lor resorturi pentru pescuit cu taxe de pescuit rezonabile de pana la 20 euro pe zi si cu accesul la toate tehnicile de pescuit pretabile somonului.
În cazul nostru pescuitul se face pe râul Tornio, respectiv Muonio, intr-un resort aflat la 20 km de localitatea cu acelasi nume Muonio, folosind urmatoarele tehnici : la trena, fly fishing, fly spinning, spinning.

1.Pescuitul la trena:

Este cel mai popular pe râul Tornio datorita dimensiunilor mari ale raului.
Echipamentul necesar este format din : barca, lansete 220-240 cm, mulinete cu tambur vertical si voblere.

Barcile: avem in dotare barci din fibra de doua persoane foarte usor de manevrat. Mentionam ca este inclusa o barca la fiecare doi pescari, echipata cu patru lansete.

Lansetele : avem in dotare lansete Shakespeare Ugly Stik Gold Tuff 240cm usor de manevrat din barca.
Mulinete: folosim mulinete de la Penn, de tipul Warfare 20LWLC si Okuma Clasic XT.

Voblerele : majoritatea voblerelor folosite la pescuitul somonului sunt facute manual de mici companii din zona sau chiar de localnici. Avem in dotare toata gama de modele si culori pretabile, indiferent de vreme si nivelul apei.

2.Fly fishing-ul.

Datorita dimensiunilor mari ale raului se foloseste metoda scandi cu lansete double hand rod. Avem in dotare lansete de acest gen de la Airflo de tipul Delta Classic 15′ #10/11, mulinete Airtec si fire Hardy.

3.Fly Spinning

4.Spinning

Pentru aceste doua metode, cu care majoritatea pescarilor sunt familiarizati, avem o gama foarte larga de echipament, clientii avand posibilitatea sa aleaga.
Toate tehnicile de pescuit vor fi predate pescarilor de catre ghizii nostri pana la familiarizarea acestora cu ele.
In ceea ce priveste tehnica „la trena” aceasta va fi predata pana la familiarizare, dar ghizii nu vor vasli pentru clienti.

CONTACT

Solicita informatii suplimentare

  Numele tău:


  Nr. persoane:


  Vârsta:


  Email:


  Telefon:


  Alte informații:  Adresa

  Finlanda

  Telefon

  +40733218226, +358408566347

  office.excursiilaponia@gmail.com